בירור מצב הלב לאור מצב כללי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/11/2020 | 17:49 | מאת: דני

שלום ד"ר ענית לי לפני כמה ימים בתשובה לשאלה. אני בן 50 עם גסטרופרזיס והפרעת תנועתיות מעי וכתוצאה מכך כבר כמה שנים ב BMI נמוך כרגע 14.5 וגם תזונה מאוד דלה. ציינת בתשובתך ש"אין שום קשר לאי ספיקת לב וירידה כזו במשקל ( למרות שלא ציינת מה הגובה שלך ) לא גורמת קרוב לודאי לאי ספיקת לב . עם זאת במידה והשינוי במשקל הוא קיצוני תחזור על בדיקת אקו של הלב לראות שתפקוד הלב נותר תקין". אציין שאקו לב לפני שנה תקין. רציתי לשאול. במידה ויש בעיה שיראו באקו לב. האם יש מה לעשות לגביה פרט להמלצה לעלות במשקל ובתזונה ? שזה כמובן הכי חשוב... או שזה רק לצורך "מחקרי" לדעת איפה הבעיה? אם יש בעיה שנוצרה האם אני יכול להחזיר את הלב למצב תקין כמו קודם? תודה רבה

שאלה מאד כללית שאין עליה תשובה, תלוי מה מוצאים בלב, ירידה בתפקוד הלב למשל אם תופסים בשלבים הראשונים יכולה בהחלט להיות הפיכה אם חוזרים לתזונה רגילה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים