מכה בצלעות בשיעור אגרוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/11/2020 | 12:21 | מאת: דניאל

היי דוקטור בן 37 לא מעשן עם טרומבוציטופניה כרונית ( 100-120 אלף טסיות ) מתאמן עד לפני הזגר האחרון 3 פעמים בשבוע בחדר כושר. ופעם בשבוע אימון איגרוף פרטי. אתמול באימון המאמן רצה להראות איזה תרגיל ויצא שהוא נתן לי מכה בצלעות מצד שמאל למעלה ( והוא היה ללא כפפה ) באותו רגע זה קצת כאב אבל לא ממש הרגשתי, אבל שחזרתי הביתה ואחרי מקלחת כבר הרגשתי יותר את הכאב ובלילה בשינה בקושי יכלתי להסתובב מצד לצד ( יכלתי אבל עם כאב ) והיום אני מרגיש שכל הצד השמאלי כואב לי, בזמן סיבוב של הגיף או נשימה עמוקה. השאלה האם יכול להיגרם במקרה הצפציפי הזה פגיעה בלב? הכאב הזה יכול להיות מבעיה לבבית שנגרמה עקב החבטה בצלעות? מדדתי לחץ דם בבוקר : 110/65 דופק 75

09/11/2020 | 12:22 | מאת: דניאל

או פגיעה באחד האיברים הסמוכים ? טחול למשל

09/11/2020 | 12:24 | מאת: דניאל

רוצה לציין שהמכה לא הייתה חזקה מצד המאמן אבל כנראה בגלל שזה עצם אצבעות היד בתוך צלעות הרגשתי את זה חזק יותר

מאחורי הצלעות אין טחול יש ריאות ולב. קשה לי להאמין שהמכה גרמה נזק לאחד משני האיברים הללו אבל הכל יכול להיות .אם הכאב ממשיך בהחלט שווה לבדק.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים