ממצאים - אקו לב במאמץ - המשך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/11/2020 | 12:44 | מאת: אריק

שאלת המשך..בדיקת אקו במאמץ. מה משמעות הממצא "עליה שמאלית מעט מורחבת"? מה הטווח המותר? תודה, Left ventricle End-diastolic diameter: 5.5 cm End-systolic diameter: 3.0 cm Interventricular septum thickness: 0.8 cm Posterior wall thickness: 0.9 cm Visually estimated LVEF 65 % Estimated LV mass index: 85 g/m² Estimated LV mass: 175 g Left atrium A-P diameter: 4.1 cm End-systolic area: 24.3 cm² End-systolic volume: 81 ml LA volume index 39 ml/m² Aorta Aortic root / sinuses: 3.0 cm Proximal ascending aorta: 2.8 cm Pulmonary artery / RA pressure TR sys pressure gradient: 30 mmHg Estimated mean RA pressure: 5 mmHg Estimated sys PA pressure: 35 mmHg LV filling Mitral inflow Peak E-wave: 107 cm/s Peak A-wave: 66 cm/s E/A ratio: 1.6 Deceleration time: 174 msec Tissue Doppler S' velocity (septal): 13.2 cm/s S' velocity (lateral): 15.4 cm/s E' velocity (septal): 12.7 cm/s E' velocity (lateral): 19.2 cm/s E/e' ratio (septal): 8.43 E/e' ratio (lateral): 5.57

העליה השמאלית מורחבת במידה קלה , הטווח הנורמלי נע סביב 3.5-3.7 מ"מ , המדידה לא תמיד מדוייקת והרחבה קלה לרב אין לה משמעות מעשית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים