כולסטרול ואוכל שומני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/11/2020 | 01:19 | מאת: מתעניין

שלום, שמעתי עכשיו תכנית של ד"ר אלכס בלאט על בריאות הלב, שם הוא טען כי מזון משפיע על רמות כולסטרול באחוזים בודדים בלבד. אז מאיפה באים הבדלי בדיקות הדם אצלי, ממעל 130 למתחת ל 100 LDL? וכל זה תוך שנה, רק עם שינוי תזונתי? ולמה בבדיקות הדם עדיין מופיע המקסימום ב 130 יחידות, כאשר בguidelines זה 115?

הכולסטרול שאנחנו אוכלים אחראי רק על כ 30% מסך הכולסטרול, השאר תלוי בכמה הגוף מייצר וכמה הכבד מפרק . למה בבדיקות הדם כתוב 130 ולא 115 צריך לשאול את מי שכתב

05/11/2020 | 20:25 | מאת: מתעניין

דוקטור יקר, 30% זה לא "רק", זה הרבה, ולא ניתן להגיד כי דיאטה כמעט לא משפיע על רמות שומנים בדם. היא כן. אבל טוב שיש לנו סטטינים.

30 מתוך 100 זה רק וזו הסיבה שאנשים עושים דיאטה ולא מבינים איך בכל זאת הכולסטרול שלהם גבוה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים