כאב בחזה במהלך הלילה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/10/2020 | 17:30 | מאת: ירון

שאלה לגהי אמא : בת 85 עברה מספר צינטורים , סכרת סוג 2 , לא פעילה ובעלת קושי בהליכה. סובלת מכאבים בחזה בעיקר במהלך השינה בלילה. בביקורת אצל קרדיולוג נאמר לה שבמצבה אין הרבה מה לעשות מלבד שימוש בתרסיס לקצב לב (ניטרוגליצרין מתחת ללשון). לוקחת את התרסיס אך לא תמיד עוזר לה. התוצאה כמעט כל לילה לא ישנה במשך מספר שעות. מה עוד ניתן לעשות לשיפור איכות החיים שלה.

אם הקרדיולוג אמר שאין מה לעשות חזקה עליו שהוא מכיר את אמא, מכיר את תוצאות המינתור האחרון ויודע אילו תרופות היא נוטלת. במקרה כזה צריך לחפש את הטיפול התרופתי המקסימלי שיכול לעזור למשל אם ספריי איזוקט עוזר לכאב ניתן להוסיף כדור שמכיל את אותו חומר - מונוקורד,מונוניט למשל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים