קורונה ובדיקות ללב לאחר המחלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/10/2020 | 11:33 | מאת: דנה

בוקר טוב שמי דנה ,בת 40 ללא מחלות רקע מלבד pfo מולד שהתגלה במקרה בבדיקת סיטי לב לפני כחודשיים לאחרונה חליתי בקורונה וכעת נמסר בתוכנית טלוויזיה שמומלץ לערוך בדיקות קרדיולוגיה כי יתכן והיתה פגיעה בלב האם זה נכון ? אני ממש בלחץ בנוסף ברצוני לשאול אני האם ,pfo נחשב למחלת לב ? תודה רבה על העזרה

לא הייתי רץ לבצע בדיקות קרדיולוגיות בעקבות המלצה בתוכנית טלביזיה. איזו תוכנית? מי המליץ? לא מכיר המלצה גורפת כזו לכל מי שהחלים מקורונה אלא אם יש סימפטומים מחשידים לבעיה לבבית. PFO לא נחשב ל"מום לב" יש אותו לכרבע מהאוכלוסיה הבריאה והוא כשלעצמו לא מעמיד אותך בסכון מוגבר כדאי להירגע !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים