תרומת דם - השפעות פיזיולוגיות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/10/2020 | 23:03 | מאת: מרדכי

שלום רב ד"ר אליאן, אשמח למענה על מספר שאלות לגבי תרומת דם (בהנחה שהתורם בריא לחלוטין וכשיר לתרום): 1. האם תרומת דם מזיקה / מועילה / לא משנה דבר עבור התורם מבחינה בריאותית? אשמח לפירוט באילו היבטים מדובר על נזק ו/או תועלת. 2. מהו סף ההמוגלובין שמתחתיו לא רצוי לתרום? 3. מהו טווח הזמן הפיזיולוגי המינימלי שרצוי לשמור בין תרומה לתרומה, ומהו המרכיב בדם שנדרש עבורו הזמן הרב ביותר כדי לחזור לנורמה לאחר התרומה? בברכה ובתודה, מרדכי

מרדכי שלום אתה בפורום קרדיולוגיה אשמח לענות על שאלתך הראשונה ואת שאר השאלות יש להפנות לבנק הדם. תרומת דם באדם בריא איננה מזיקה ,יכולה להועיל אצל אנשים שסובלים מפוליציטמיה למשל, אבל בעיקרון אין נזק ואין תועלת פרט לכך שזה פעולה מבורכת

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים