שואלת עבור הבת שלי שבת 38

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/09/2020 | 17:02 | מאת: מירי

שלום, הבת שלי בת 38. מגיל 21 יש לה כולסטרול גבוה. הערכים האחרנים הם טריגליצרידים:164 כולסטרול טוב 81 . נון איי די אל 188 ואל די אל 155. היא ניסתה סטטינים שעשו לה רע, אבל עכשיו תקבל פרבליפ שיותר נסבל. אשמח לברר: 1. באיזה מינון של פרבליפ ניתן להגיע לערכים שיתאימו למי שיש לו תנגודת לאינסולין ותסמונת מטבולית?(לחץ דם תקין). בנוסף, בלי ועוד כמה מהמשפחה שלו נפטרו בגיל מוקדם מדום לב. היא עשתה את כל בדיקות הקרדיולוגיה והכל תקין למעט כולסטרול, אך יש אסתמה קשה. אם נאמר תו כמה חודשים רמת הכולסטרול שלה תגיע לנורמה, האם זה אומר שנזקים של 17 שנים אצלה יתבטלו ולא יהיה נזק עתידי אם הכולסטרול ישאר מאוזן? או שעד גיל 38 אין דבר כזה לא לצבור נזקים קבועים לעורקים שעלולים לגרום לבעיות בעתיד? תודה מראש

03/09/2020 | 17:06 | מאת: מירי

שכחתי לציין כולסטרול 269

אכן כולסטרול גבוה לגילה ומצריך טיפול. גם הורדת הכולסטרול עכשיו לא מוחקת נזק שכבר נגרם רק מקטינה נזק עתידי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים