מום בלב מה עושים עם זה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/09/2020 | 10:39 | מאת: ליאן

בוקר טוב בת 22 , חיילת משוחררת עוסקת בספורט לפני חודשיים הרגשתי לא טוב בזמן מאמץ של ריצה רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת אקו במאמץ שהיתה תקינה נמצא pfo ,לעולם לא ידעתי ושמעתי על זה לפני האם זה שכיח ? מסוכן ? אני צעירה בת 22 האם חיי ישתנו ? רופא המשפחה המליץ לקחת אספירין במינון נמוך מכיוון שבשנה האחרונה התעלפתי פעמיים במהלך טיול בדרום אמריקה ובבדיקת סיטי נמצא שינויים בכלי דם שלא ניתן לי הסבר מה לעשות מאז הפכתי להיות דאגנית , אני צעירה רוצה להגשים עוד חלומות , ללמוד באוניברסיטה ולא יודעת מה לעשות ועם מי להתייעץ האם שמעת על מקרים כאלו בעבר? האם כל מי שיש לו מום בלב לוקח אספירין ולמה ? תודה מראש על המענה

PFO יש לרבע מהאוכלוסיה הבריאה . ל PFO יכולה להיות משמעות בכל מיני נסיבות כולל "ארועים מוחיים" שמקורם בקריש דם שעובר דרך ה PFO ומשם למח. איך זה קשור אלייך? אם ב CT או MRI נמצאו שינויים ברקמת המח שמקורם יכול להיות בקריש דם שמקורו בלב יש אכן מקום לטיפול מונע באספירין. לא בטוח שזה המקרה שלך. השאלה מה היתה סיבת ההתעלפות שלך ומה בדיוק נמצא ב CT או MRI מח. מציע לך לבקש התייעצות אצל נוירולוג שיבחן את כל הממצאים ובעיקר ירגיע אותך.

03/09/2020 | 11:11 | מאת: ליאן

תודה על המענה ההתעלפויות כנראה היו מהתייבשות שטיילתי בדרום אמריקה לפני הקורונה בmri כתבו שינויים איסכמיים בחומר הלבן בלתי ספציפיים תוכל להמליץ לי על נירולוגית ? האם יש צורך בבדיקת קרדיולוג ? אני ממש מפחדת מהמצב אפילו לעשות ספורט אני מפחדת והרופאיפ לא ממש מבינים ילדה בת 22 תודה

22 זה ממש לא ילדה את יכולה לעשות ספורט בלי שום בעיה אין צורך בבדיקת קרדיולוג תפני לכל נוירולוג במסגרת קופת החולים שלך חבל להתחיל להתרוצץ בין מליון מומחים

03/09/2020 | 18:11 | מאת: ליאן

האם pfo נחשב למחלה לבבית ? האם אני בקבוצת סיכון למחלות כרוניות ? האם עליי להישמר יותר בתקופת הקורונה ? תודה על המענה דוקטור

pfo לא נחשב מחלת לב לא לא בבקשה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים