תוצאות הולטר האם תקין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/08/2020 | 11:28 | מאת: מארק

שלום רב, מצורף תוצאת בדיקת הולטר. האם תקין? בתודה

אין הגדרה של "הולטר תקין" . בבדיקה ישנן פעימות מוקדמות גם חדריות וגם על חדריות שזה כבר לא מצב תקין . עכשיו הכל תלוי ברקע - מה גילך,תפקוד הלב,תלונותיך?

30/08/2020 | 08:23 | מאת: מארק

אני בן 52, תפקוד הלב יצא תקין בבדיקות שביצעתי. ארגומטריה יצא תקין,אקו לב תקין. התלונות שלי שלפעמים במיוחד אחרי אוכל או בזמן הליכה או מנוחה מרגיש דפיקות לא סדירות בלב וקצת קוצר נשימה וכשאני שם יד על הדופק מרגיש בחוסר פעימות. אני לא מעשן.

אז אתה מרגיש את הפעימות המוקדמות. בנוכחות לב בריא אין צורך בטיפול

30/08/2020 | 14:32 | מאת: מארק

תודה רבה דוקטור עכשיו נירגעתי. עוד בירור ברשותך. ברצוני לציין שלאחרונה אני סובל מחומציות יתר בקיבה ורוב הזמן הפרעות הקצב, לרוב אך לא רק, מופיעות זמן קצר אחרי הארוחה. האם יש קשר בין הדברים והאם ניתן לשייך את קוצר הנשימה לבעיות אלה. אציין כי ביצעתי צילום ריאות שגם הוא היה תקין. מה הייתה ממליץ לי להמשך בירור? בתודה

בהחלט יכול להיות קשר. צריך לטפל בחומציות היתר .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים