אספירין כמניע להתקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/07/2020 | 08:12 | מאת: סימה

שלום רב, בת 53, בריאה בד"כ, מעשנת כ-12 סיגריות ליום אימי נפטרה בגיל 48 מהתקף לב בדיקות דם תקינות למעט שומנים בדם : cholesterol - 248 triglycerids - 159 HDL - 41 NON-HDL - 207 LDL - 175.4 מטופלת בליטורבה כ-חודש (לקחתי בעבר והפסקתי בהוראת הרופא ) עקב התקפי חרדה (שנגרם מהפחד מהתקף לב בגלל אימי ) ב-5 שנים אחרונות עברתי מספר פעמים אקו במאמץ + הולטר (האחרון ב 3.20) ותמיד יצא תקין ולאחרונה הייתי ביעוץ אצל קרדיולוג שהמליץ על לקיחת קרטיה 100 מ"ג - שאלתי: האם במקרה שלי אתה ממליץ על לקיחת קרטיה כמניע להתקף לב ? מעט חוששת... תודה רבה מראש!

אין אינדיקציה במקרה שלך ועם הנתונים שהבאת לטיפול באספירין כמניעה ראשונית . יש כן אינדיקציה לטפל בסטטין , כדאי לבצע הערכה יותר כוללת ולבדק למשל בבדיקת דופלר את מצב עורקי הצוואר.

02/07/2020 | 09:58 | מאת: סימה

תודה רבה על תשובתך המהירה! אעשה לפי המלצתך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים