לחץ מוגבר קל בחדר ימני ופיברוזיס ריאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/05/2020 | 14:11 | מאת: יגאל

דוקטור, שלום רב, פיברוזיס ריאות קשה ברקע. צנתור לב הדגים: "לחץ RA ממוצע מוגבר קלות 8 ממ״כ ... לחץ RVEDP מוגבר קל 13 ממ״כ". כל השאר תקין כולל עורקים. מבחן METS 4.9. ע"פ תקנות מל"ל, נכות בגין פיברוזיס ריאות הינה בשיעור של 70%. האם יתכן, תיאורטית בלבד, שמגיעה לי נכות נוספת בגין לחץ מוגבר בחדר ימיני? תודה

אני מומחה קטן מאד באחוזי נכות ובטח שאין לי מושג מה מגיע ומה לא כשהלחץ הסוף דיאסטולי בחדר ימין מעט מוגבר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים