דלקת חניכיים כגורם לבעיות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/11/2019 | 20:25 | מאת: ש

שלום לך דוקטור דן. אני בן 39 וסובל שנים מדלקות בחניכיים בדרגות משתנות, כאשר בשנה האחרונה ישנה החמרה ובכך אני פועל כנגד זה ומטפל כעת באופן יותר חודרני(הקצעת שורשים בין השאר) אך, הרי אין זהו פורום בנושא חניכיים ושיניים, אך אחבר את שאלתי לפורום הלבבי. מה מידת הסכנה שאני נמצא בה כיום במצב דלקתי גבוה בחניכיים, בהשפעה של המצב הזה על הלב, האם אני בשורה ראשונה עם רמות סיכון של מעשנים ובעלי שומנים בדם? האם חוץ מלטפל בדלקת, עליי לבדוק את הלב? ואם תוכל, בקצרה, להסביר לי אלו סכנות ממתינות ללב במצב דלקת בחניכיים? תודה רבה על המענה.

יש קשר בין בעיות חניכיים ומחלות לב אולם זה לא עומד בשורה אחת עם גורמי הסכון הידועים כמו עישון סכרת או שומנים גבוהים. לא צריך לבדק את הלב צריך לטפל בדלקת בחניכיים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים