שיקום לב אחרי התקף לב מאוד קשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/10/2019 | 14:04 | מאת: שרה

שלום רב,ותודה רבה. בעלי עבר התקף לב מאוד קשה,החייאות ,דום לב ,וצינתור.הוא התאושש ב"ה ועבר לשיקום ביתי כרגע. מתי מומלץ להתחיל בשיקום לב?מה המכונים המאוד מומלצים?הלב שלו מתפקד כרגע 65%.האם זה משהו שיכול להשתפר? האם חלילה הוא יכול לחטוף עוד התקף לב אם הוא יציב ע"י תרופות? האם טיפול פסיכולוגי חובה בשבילו למרות שהוא לא רוצה? תודה רבה

אם תפקוד הלב שלו 65% ( ה LVEF) אז מצב ליבו מצוין! אין פגיעה בכלל בתפקוד הלב אם זה אכן תקין אין מה שישתפר תמיד אחרי התקף לב הסיכון להתקף נוסף גם כשנוטלים תרופות - הוא קיים. באשר לשיקום - יש שיקום חולי לב מצויין אצלינו בשיבא וגם בבי"ח אחרים . טיפול פסיכולוגי איננו חובה ,תלוי במצבו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים