פיענוח תוצאות אקוקרדיוגרפיה במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/10/2019 | 20:02 | מאת: הדר

שלום אבי בן 65, עשה לפני כ15 שנים צינתור להלן תוצאות הבדיקות שעשה אשמח מאוד לעזרתך בפיענוח התוצאות: קצב לב במנוחה 79, משך מאמץ 4 דקות קצב לב מקסימלי במאמץ 141 90% מטרה לחץ דם מרבי 140/80 איכות הדמיה בינונית Left attium (diam/area) - cm 5.0 cm2 23 התפקוד כולל של חדר שמאל במנוחה חדר שמאל ירוד במידה בינונית: ef מעורב 35% אקינזיה אפעקליצ נרחבת אנטרו ספטלית ואנריורית היפטרוארפיה קלה של הדפנות, הרחבה קלה של העליה השמאלית. במאמץ: מיד בסיום המאמץ לא נותר שינוי בהפרעה אזורית ולא נראה שיפור סגבנטים אחרים. מסקנות: מצב לאחר אוטם בשריר הלב לא שינוי איסכמיה נוספים. אשמח מאוד לעזרתך בפיענוח והאם יש מקום לדאגה?

אינני מכיר את אבא ולכן לא אוכל להתייחס אם יש או אין מקום לדאגה.הבדיקה מראה על פגיעה בתפקוד הלב קרוב לודאי על רקע אוטם שריר לב ישן, במאמץ אין עדות לבעיה נוספת מעבר להתקף הישן.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים