תופעות לוואי של סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/10/2019 | 11:04 | מאת: מור

שלום רב, אמא שלי בת 61 החלה לקחת סטטינים. לקחה כדור בשם ליטורבה 20 מ"ג אך הופיעה לה פריחה מאד גדולה על הגוף. הרופא משפחה שינה לה את זה לסטטור והיא היום תתחיל לקחת. רציתי לשאול האם יש תחליפים לסטטינים? ומהי הזריקה החדשה שמיועדת להפחתת כולסטרול האם היא בסל? תודה רבה.

סטטור הוא סטטין אחר ישנן זריקות שהם נוגדן ל PCSK9 - זריקה שמורידה כולסטרול במנגנון אחר מהסטטינים נלקחת פעם בשבועיים והיא בסל הבריאות רק באינדיקציות מסוימות,לא לכולם

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים