ניתוח לב פתוח לאדם עם מסתם דו עלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/08/2019 | 18:51 | מאת: מרינה הדאגנית

שלום דוקטור נניח ואדם צריך לעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה בגלל מפרצת, ובאותה נקודת זמן גם יש לו מסתם דולף דו עלי אבל לא ברמה שדורשת החלפה של המסתם אלמלא היה צורך בהחלפת האאורטה.. ידוע לי שרפואה היא לא מדע מדוייק, אבל בכל זאת איך אפשר לוודא שלא יקרה מצב בו יחליפו את האאורטה ואחרי כמה שנים בודדות, אפילו 5,6 שנים שנים נגיד יראו שגם צריך להחליף מסתם? איך הרופאים יכולים לעזור למנוע מצב חסר אונים שבו אדם עובר שתי ניתוחי לב בטווח שנים כל כך קצר??? תודה רבה על התייחסותך

מסתם דו עלי הולך הרבה פעמים עם אאורטה רחבה והניתוח צריך להיות משולב החלפת האאורטה עם המסתם . אם אין אינדיקציה להחליף את המסתם מחליפים רק את האאורטה ובעתיד יהיה צורך להחליף את המסתם או בניתוח חוזר או בצינתור. אין דרך למנע התקדמות מחלה במסתם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים