Pfo הטיפול המתאים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/07/2019 | 22:26 | מאת: בר

ערב טוב אשמח לדעת האם כל pfo מצריך בדיקת tee והאם תמיד יש צורך בנטילת אספירין למי שיש pfo למניעת שבץ ? תודה רבה על המענה

29/07/2019 | 23:07 | מאת: בר

השאלה נוספת בבקשה האם בדיקת סיטי לב עם חומר ניגוד מדגימה את הpfo בדיוק כמו בדיקת tee ?

PFO קיים אצל רבע מהאוכלוסיה הבריאה, לא מצריך כל טיפול גם לא אספירין. PFO עם ארוע מוחי זה כבר סיפור אחר. CT יכל לאבחן PFO אבל את הדלף והמעבר בין הפרוזדורים מאבחנים ב TEE

31/07/2019 | 17:54 | מאת: בר

,תודה על המענה המהיר במידה ולא היה אירוע מוחי אך קיים pfo האם מומלץ לעבור בדיקת tee ? אני מבינה שבכל מצב הסיכוי לאירוע מוחי גדול יותר כאשר יש pfo ? נירולוג המליץ לי בכל זאת לקחת אספירין סביב טיסות מדוע ?

אין שום אינדיקציה לעשות TEE כשמתגלה PFO בבדיקה עקראית מדוע אספירין צריך לשאל את הנוחרולוג שהמליץ

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים