חוות דעתך לגבי הסיכון לשבץ מוחי עם LDL הנמוך מ-100 מ"ג/ד"ל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/07/2019 | 23:16 | מאת: א.ר

שלום רב, ברצוני לברר מה עמדת משרד הבריאות ואיגוד הקרדיולוגים בנוגע למחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Neurology שבו נמצא כי נשים עם רמות כולסטרול LDL הנמוך מ-100 מ"ג/ד"ל עלולות להיות בסיכון מוגבר לשבץ מוחי המורגי. הרי ההמלצה כיום שהרמה תהיה המוכה מ- 100 מ"ג/ד"ל . תודה רבה.

צריך לדייק.המחקר שאת מדברת עליו מצא סכון יותר גבוה לחולים עם רמות LDL מתחת ל 70. לא היה הבדל בין 70-100 לאלו עם LDL מעל 100. מדובר בחולים ללא רקע של ארוע מוחי או התקף לב ולא הספקתי להתעמק במחקר לראות איזה טיפול תרופתי קבלו ,אולי הדימום קשור לטיפול ולאו דוקא לרמה הנמוכה של ה LDL. מחקר מאד מעניין, פרוספקטיבי שאולי כפי שבקשת תהיה לו התיחסות בהמשך של משרד הבריאות והאיגוד הקרדיולוגי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים