קסיאס והתקף הלב שעבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/05/2019 | 23:47 | מאת: יוני

ד״ר דני שלום, יש לי כמה שאלות קטנות 1. איך ייתכן שכותבים שקסיאס יצא ״ללא פגע״ מהאירוע? האם אפשרי שמישהו יחווה התקף לב אך לא ייגרם לו נזק *כלל* ובאקו לב ואקו במאמץ (אחרי שנה נניח) יראו לב בריא עם מקטע פליטה 60 + וכל שאר הנתונים גם כן יהיו תקינים לגמרי? 2. אם מצנתרים לפני שקורה התקף אפשר להגיד שאדם הבריא לחלוטין ממחלת לב-כלילית כי הלב לא עבר אירוע ולא נגרם לו נזק וגם העורקים מורחבים כרגע? מה ההבדל בינו לאדם בריא? 3. אם טרשת עורקי הלב זה משהו שמתרחש בהדרגה איך יכול להיות שהרבה אנשים בתקופה הקצרה שקודמת להתקף הלב לא מרגישים תסמינים של איסכמיה ותעוקת חזה? הרי לפני החסימה הייתה בעורק היצרות מאוד משמעותית, וכשאחוז החסימה משמעותי, לא אמורים להופיע תסמינים? תודה רבה מראש!

התקף לב קטן שמאובחן רק על סמך עליה קטנה באנזים שמשתחרר מהלב יכול להשאיר לב בריא אם העורקים בצינתור תקינים אז הם תקינים. תקרא לזה אדם בריא או איך שתרצה התקף לב יכול להתרחש כתוצאה משינוי שקורה פתאום בפלאק טרשתי שאיננו מצר משמעותית את העורק ולכן לא גורם לסימפטומים לפני ההתקף.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים