עילפון כתוצאה מירידה דרסטית בלחץ הדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/04/2019 | 03:46 | מאת: שלומי

ד״ר אליאן שלום, אני בן 32 בלי שום מחלה רצינית ברקע, והיום חוויתי משהו מזעזע שלא קרה לי בחיים. הייתי בבוקר אצל רופאת המשפחה והיא רשמה לי טרזוסין 5 מ״ג ודרלין 10 מ״ג, הראשונה לטיפול בפרוסטטיטיס והשתנה צורבת והשנייה לפלפיטציות והמתח שהן גורמות לי. משהו כמו חצי שעה אחרי שלקחתי כדור אחד מזו ואחד מזו, סיימתי לאכול פלאפל מתחת לבניין של המרפאה ואיך שיצאתי החוצה והדלקתי סיגריה בישיבה לפתע נתקפתי בסחרחורת חמורה ויחד איתה גם הפרעות מוזרות בראייה. התחלתי להזיע. הבנתי שמשהו רע קורה לי ולא כזה התלהבתי מהאפשרות של לאבד הכרה ברחוב מלא אנשים, ובנוסף המעלית למרפאה היא במרחק מטרים ספורים, אז נעמדתי והתחלתי לצעוד - ובשלב הזה כבר קוגניטיבית לדעתי לא הייתי מאה אחוז. עשיתי כמה צעדים ואז בום - כמו נוקאאוט, לא הרגשתי אפילו את ההתמוטטות וגם לא את המכה בפרצוף מהרצפה, שתודה לאל נגמרה רק עם שלוש שיניים שבורות ולא כול הפרצוף. במיון בדקו אותי ולחץ הדם היה 95 על 42 (דיאסטולי 42!). נתנו נוזלים וכל מה שצריך. אחרי שעה 100/60 ומאוחר יותר 110/70. אחרי בדיקות הדם שיצאו תקינות כולל כליות וקריאטינין שחררו אותי אבל בסיכום המליצו על הבירורים הבאים: אקו לב + הולטר לב + בדיקה אצל נוירולוג. עוד כתבו שטרזוסין 5 זה מינון מאוד גבוה להתחלת הטיפול וקרוב לודאי שהוא גרם לאירוע. השאלה שלי מהי הסבירות שנפילה כה דרמטית בלחץ דם (דיאסטולי 42 הדאיג אותי מאוד) למשך שעה עד שעתיים תגרום נזק לשריר הלב? ואגב גם האקג במיון יצא תקין. במקרה כבר עשיתי בדיקת אקו לב לפני 3 שבועות ויצאה לגמרי תקינה. לדעתך אני צריך לחזור עליה? כלומר, האם הומלץ לי לעשות את הבירורים הללו בנוגע ללב בעיקר לשם אבחנה מבדלת או שמא יש סיכוי שהאירוע היום גרם לפגיעה כלשהי בלב? תודה רבה מראש על התשובה

לא סביר שהיתה בכלל פגיעה בתפקוד הלב, המנגנון לארוע הוא נפילה זמנית של לחץ הדם מבלי שנגרם נזק ללב עצמו .אם האקו תקין לפני שלושה שבועות אינני רואה טעם לחזור עליו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים