דופק איטי דפיברילטור..........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/04/2019 | 21:21 | מאת: רמי

שלום דוד שלי בן 59 עבר בעבר אוטם שריר הלב רציתי לדעת הדופק במנוחה שלו הרבה פעמים 48-58 האם זה תקין ? רוצים להשתיל לו קוצב דפיברילטור בגלל הדופק שהוא מתחת ל60 ? יש לו גם אי ספיקת לב 30 אחוז השתלת דפיברילטור זה בגלל הדופק הנמוך? או בגלל דברים אחרים אציין שהוא לא ספורטאי....

דפיברילטור לא קשור לדופק איטי אלא כדי לתת מענה ( מכת חשמל ) דוקא לדופק מהיר. כשתפקוד הלב ירוד אחרי התקף לב משתילים דפיברילטור עפעולה מניעתית במידה ותהיה הפרעת קצב מצילת חיים. במקרה של דופק נמוך צריך להשתיל קוצב לב שמעלה את הדופק. כיום יש מכשירים משולבים גם קוצב וגם דפיברילטור

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים