CPK תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/04/2019 | 10:59 | מאת: שלומי

שלום ד"ר, אני בן 37 ביצעתי בדיקות דם שגרתיות ויצאו מס' ערכים חורגים במעט. LDH -491 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) - 239 U/L AMYLASE - 101 U/L כשקראתי את ההסבר על הערכים נבהלתי מחשש לבעיה הקשורה ללב (מהצד של אימי יש היסטוריה של התקפי לב, היא עברה התקף בגיל 42) בכל אופן דיברתי עם רופא המשפחה ששאל אם עשיתי פעילות ספורטיבית בימים שלפני הבדיקה ואכן ביצענו טיול בו עלינו בשטח עלייה בה התאמצתי. מאחר וקצת נלחצתי רופא המשפחה הפנה אותי שוב לבדיקות דם לאחר שבועיים עם הרחבה ל CPK התוצאות שהתקבלו LDH -535 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) - 117U/L AMYLASE - 67U/L בהרחבה של הCPK נרשם, "נפסל - אין התוויה לביצוע" האם לדעתך הכל בסדר או שעלי להמשיך בבירור כלשהו (הנושא די מעסיק ומלחיץ אותי) *מצ"ב תוצאות בדיקה בתודה מראש, שלומי

לא יודע מה תחום התקין ל CPK במעבדה שעשית בה את הבדיקה. CPK עולה בדרך כלל אחרי מאמץ גופני והוא משתחרר משרירי השלד .זהו CPK עם פרקצית MM מוגברת. כשיש חשד לארוע לבבי בודקים את פרקצית MB שמקורה בלב. אם ה CPK שלך גבוה כמעט ברור שמקורו לא בלב ולא בהתקף לב.

04/04/2019 | 14:44 | מאת: שלומי

ראשית, תודה רבה! תחום תקין לפי כללית CK CREAT KINASE 20-200 צרפתי קובץ עם התוצאות (מצ"ב שוב) בבדיקה השנייה בגלל שהCPK הכללי יצא תקין כנראה החליטו שלא לעשות את המפורט. סליחה שאני קצת מציק, לדעתך הכל בסדר ? העליה בערכים כנראה מפעילות מאומצת? אם הייתה בעיה כלשהי ניתן היה לראות אותה בבדיקה השנייה? מה לגבי ערכי ה LDH שעלה בבדיקה השנייה דווקא? שוב תודה לך

מסכים שהכל נראה בסדר, ל LDH מוגבר אין קשר ללב

04/04/2019 | 22:03 | מאת: שלומי

תודה רבה לך! סופ"ש נעים..

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים