דום לב התקף לב מה שבינהם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/03/2019 | 14:48 | מאת: תמיר

שלום דוקטור מה זה דום לב שהלב נעצר וזהו ? בהתקף לב הלב ממשיך לפעום לעומתו ? מה הההבדל בין שניהם ? איך מונעים את שתי הדברים ? כי לפעמים גם אנשים אם נתונים בריאים חוטפים התקף או דום לב ..... אשמח להסבר מלומד תודה גדולה מראש

התקף לב או אוטם שריר הלב הוא חסימה של עורק שמספק דם לחלק משריר הלב כשבזמן ההתקף הלב עובד ומתכווץ והכל טוב דום לב = כשלב עומד. מפסיק להתכווץ. התקף לב יכול לגרום להפרעת קצב שבסופה יהיה דום לב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים