לחץ דם בזמן מאמץ גופני שעושים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/03/2019 | 14:52 | מאת: ליעוז

שלום רב פרופסור רציתי להבין נקודה שמעניינת אותי אומרים שפעילות גופנית היא טובה לגוף האדם אני לא חולק על זה כאחד שעשה עושה ספורט בעבר הווה ויעשה בעתיד ..השאלה שלי אליך ידוע שלחץ דם גבוה במנוחה ובכללי הוא לא בריא, אבל בעת פעילות גופנית כמו ריצה הלחץ דם עולה מן הסתם לערכים גבוהים מאוד אז איך זה משתלב ? אם זה שמצד אחד לחץ דם גבוה לא טוב ובריצה הוא עולה !! הייתי שמח להסבר לגביי השילוב הזה.

לחץ דם גבוה במנוחה הוא לחץ דם ממשוך שעושה נזקים שונים כמו מקשיח את דופן העורקים, מרחיב את הלב ועוד.. בזמן מאמץ זוהי תגובה פיזיולוגית של הגוף, לזמן מוגבל ולכן גם לא מזיקה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים