פעילות גופנית סיבולת לב ריאה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/03/2019 | 15:03 | מאת: ינון

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית אני מדבר על פעילות גופנית בכללי שהיא טובה,ובפרט על ריצה אירובית סיבולת לב ריאה אומרים שזה טוב להכול. אבל איך בקטע של השרירים זה טוב ? הרי הcpk עולה אחרי מאמץ גופני וידוע שערך גבוה של cpk בדם זה לא טוב בגוף... אז בקטע של שרירים זה לא טוב? הפעילות הגופנית פוגעת בהם? הרי cpk הערך עולה הרבה אחרי מאמץ גופני אשמח לתשובה....

CPK משתחרר מהשריר ובמידה והפעילות הגופנית איננה קיצונית גם עליית ה CPK מתונה. שחרור CPK לדם לא בהכרח מצביע על נזק משמעותי לשריר בטח שלא לשרירי השלד. ומי אמר ש CPK גבוה לא טוב לגוף? רמות מאד מאד מאד גבוהות של CPK מסוכנות ,בעיקר לכליות אבל לא ה CPK שמשתחרר אחרי פעילות אירובית .

12/03/2019 | 15:15 | מאת: ינון

שוב שלום ואיך בידיוק פעילות אירובית שמשפרת סיבולת לב ריאה יכולה לשפר שרירים אם בכלל? כי רמת הcpk אחרי פעילות גופנית (ריצה) עולה ממש בדם ושיש cpk גבוה בדם זה אומר שזה לא טוב

12/03/2019 | 15:17 | מאת: ינון

שלום רב תודה על התשובה !!

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים