עודף משקל דופק לב דוקטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/02/2019 | 15:13 | מאת: ויוי

דוקטור שלום אני בן 31 גובה 1.70 שוקל 86 האם עודף משקל כזה יכול לעלות ומעלה במנוחה דופק ? הרבה פעמים יש לי דופק שעובר ת100 אציין שנבדקתי עשיתי מלא בדיקות והכול היה תקין. עודף משקל זה זה גורם שבגללו הדופק יכול ליהות שהוא ככה ? והאם אחרי ארוחה שאוכלים יחסית הרבה זה יכול לעלות תדופק עקב הארוחה ?

25/02/2019 | 15:19 | מאת: ויוי

אציין שהעודף משקל שלי הוא 14 ק"ג לפי הbmi

הדופק בהחלט יכול להיות קשור לעודף המשקל אם כל שאר הבדיקות תקינות. אחרי ארוחה הדופק יכול לעלות.

27/02/2019 | 14:11 | מאת: ויוי

תודה על התשובה דוקטור ! מדוע עודף משקל יכול לעלות דופק ?נניח עודף משקל של 14 ק"ג ....בהנחה ששאר הדברים והבדיקות תקינות?

למה מנוע של רכב מתאמץ יותר כשהוא מלא נוסעים? כשהלב צריך לעבוד יותר אחד הדברים הראשונים שקורים זו עליה בדופק כדי לשמור על תפוקת לב מתאימה למצב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים