אי ספיקה מיטרלית מזערית ואי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/02/2019 | 16:59 | מאת: אנה

שלום רב,אני בת 32 לפני כ3 חודשים ביצעתי אקו לב ובכל הדברים שבדקו היה רשום תקין רק בדופלר היה רשום אי ספיקה מיטרלית מזערית חסרת משמעות ואי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית.מה המשמעום של ממצא זה? לפני כשנתיים ביצעתי אקו לב במאמץ והכל היה רשום תקין כמו כן ביצעתי אקו לב רגיל בשנת 2009 ו2012 ולא מצאו לי שום אי ספיקה בדופלר שמצאו לי בבדיקה אחרונה.. חשוב לי לציין שמידיי פעם מגיל 13 יש לי דקירות בלב ולפעמיים מריגשה כמו הפרעות קצב מרגישה כמו דופק קופץ כזה בחזה ..ביצעתי הולטר מספר פעמים והיו כמה הפרעות קצב והקרדיולוג לא ממש התייחס לזה..אמר לי לעשות אם אני רוצה הולטר לב לחודש ולא רק 24 שעות..בערך חצי שנה אני מרגישה עייפה מאוד וגם סחרחורת יכול להיות בגלל הממצא שמצאו לי בדופלר?האם מומלץ לעשות בדיקו נוספות או לחזור על אותה בדיקה שוב?יכול להיות בגלל שיש לי כולסטרול גבוה יש לי את האי ספיקה שציינתי?..כולסטרול הכללי 215 והרע 152 טריגליצרידים 97.. תודה רבה

אי ספיקה מזערית באקו היא חסרת משמעות ואין לה שום קשר לתלונות שלך. בדיקת האקו תקינה הולטר לחודש זה מכשיר הקרוי לופ ריקורדר והוא נועד לתעד הפרעות בקצב הלב ממליץ לך להתרכז בהורדת רמות הכולסטרול - זה הכי חשוב.

21/02/2019 | 14:16 | מאת: אנה

תודה על המענה המהיר.השאלה שלי היא האם האי ספיקה מזערית שציינתי יכולה להחמיר עם הזמן??מה שמדאיג אותי שעשיתי פעמיים בעבר אקו ולא מצאו לי אי ספיקה מיטרלית מזערית כמו הפעם.. ולגביי הכולסטרול האם היתה ממליץ לשנות תזונה או גם לקחת כדורים להורדת הכולסטרול ..הדיאטנית אמרה לי לקחת נוסטרול של אלטמן..האם יש לנוסטרול תופעות לוואי? תודה רבה

אי ספיקה מיטרלית מזערית איננה על רקע בעיה במסתם לכן סיכוי נמוך מאד שתחמיר עם השנים. לכולסטרול הייתי מתחיל עם דיאטה ופעילות גופנית ואחרי שלושה חודשים חוזר על בדיקת הדם ומעריך שוב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים