NSR to ST or T wave changes

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/02/2019 | 17:15 | מאת: כוכבה

בתי גרה בארה"ב. בבריון בחודש שמיני. באמצע עבודה היא נפלה פתאוםף היא עברה התקף של דופק מהיר (200) ועקב כך היא חוברה להולטר והריצו אותה למרכז רפואי קרוב שם היא אושפזה למשך יום ועברה סידרת בדיקות. התוצאה של הEKG רשום NSR to ST or T wave changes. היא לא מבינה מה פירוש הדבר. נודה אם תוכלו לפענח. זה כל מה שכתוב בדף.

13/02/2019 | 19:00 | מאת: Big Nog

NSR פירושו normal sinus rhythm, כלומר קצב סינוס תקין. כדי לתת לך תשובה מלאה הרופא יצטרך לדעת על אילו שינויים במקטע ST או גל T מסופר בתוצאה. תבקשי מבתך שתצלם את תרשים האק"ג כולו ותעלי את הקובץ לפה כדי שהרופא יוכל לראות. שתרגיש טוב ובהצלחה בלידה :)

תודה לעוזר שלי כאן בפורום, NSR זה אכן קצב סינוס תקין . שינויי ה ST T הם שינויים ברישום האק"ג, ברישום החשמלי ולרב כשמם כך הם - בלתי ספציפיים. האק"ג פחות חשוב הוא כנראה תקין,חשוב מה היתה הפרעת הקצב כשהדופק היה 200 - זה מחייב ברור .מדובר כנראה בהפרעת קצב כמו SVT ,דופק מהיר ממקור הפרוזדורים . בטוחני שבארה"ב יודעים איזה ברור ומה לעשות לה. בהצלחה בלידה

13/02/2019 | 19:28 | מאת: כוכבה

תודה על התשובה המהירה והברכה!

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים