דופק מהיר בזמן מנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/02/2019 | 19:09 | מאת: דןד

שלום ד"ר. אני בן 30 אובחנתי עם "תת פעילות בלוטת התריס" שהגיע ל-10. ומאז אני נוטל כדור 50 מק"ג פעם ביום. עוד הרבה לפני כן (כבר 3 שנים) יש לי דופק גבוה מאוד במנוחה בין 108-140 לדקה. הטיפול בבלוטת התריס לא השפיע והדופק המשיך להיות גבוה. הופניתי לבדיקת הולטר לב ולאחר מכן קיבלתי פרולול 40 מ"ג פעמיים ביום. אין ספק שהדופק ירד משמעותית והרגשה טובה יותר אמנם אני מרגיש עייפות גדולה וגם הרגשה כללית לא כ"כ טובה. הדופק כרגע במנוחה הוא סביבות ה90-95. אני נוטל גם אלטרול 25 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג. האלטרול בשביל כאבי ראש (שלאחר בדיקת MRI שיצאה לאחרונה תקינה הובחנתי עם "כאב ראש מתחי"). אני במעכב עם הרופא משפחה ומ"מ רציתי רק לדעת אם הפרעות קצב שכאלו נחשבות ממש חריגות לגיל צעיר שכזה? בדו"ח פיענוח הולטר לב התוצאות: הפרעות קצב חדריות VPC,S לא נצפו הפרעות קצב על חדריות APCS נצפה APC בודד. הפרעות הולכה לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע ST נצפו גלי T הפוכים ערוץ 1

בהולטר לא היו בכלל הפרעות קצב , הדופק המהיר קשור בכל זאת לתפקוד בלוטת התריס ואם אתה נוטל ציפרלקס אולי גם קצת למתח וחרדה. הטיפול בדרלין טוב אבל יכול לעשות תופעות לואי כמו עייפות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים