פרקרדיטיס (היממנעות ממאמץ)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/02/2019 | 11:29 | מאת: ולדיק

שלום אני בן 33 אחרי 3 ארועים של פרקרדיטיס 2010 2018 אוק 2018 דצמ בשלושת הפעמים כאבים בחזה ללא נוזל טיפול בקולחיצין איבופן ונקסיום בין הפעם השניה לשלישית הטיופל בקולחיצין היה לחודש. לאחר הפעם השלישית בשיחרור מבית החולים הומלץ קולחיצין ל 3 חודשים אל לאחר בירור עם קרדיולוג הומלץ להכפיל את המנה (פעמיים ביום ופעמיים בערב) למשך חצי שנה 1. האם זה באמת נחוץ והגיוני? 2. מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית לאחר פרקידיסיט (recurrent or acute) האם מספיק תוצאות תקינות של סרולוגיה וממדי דלקת או יש צורך בהמתנה ממושכת יותר?

כשקולכיצין במינון המקובל לא מונע חזרה של פריקרדיטיס ניתן או להעלות מינון לפעמיים ביום או להמשיך תקופה ארוכה יותר. הימנעות מפעילות גופנית מומלצת בעיקר אחרי מיוקרדיטיס כשיש מעורבות של שריר הלב,אחרי פריקרדיטיס כשסמני הדלקת חולפים ניתן אחרי חודש לחזור לפעילות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים