דופק גבוה בכללי............

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/02/2019 | 21:23 | מאת: משה

דוקטור זה שדופק גבוה מאוד עולה במאמץ ידוע שזה תגובה פיזיולוגית תקינה ולא מסוכנת, אם אותה תופעה של דופק גבוה קוראת גם במנוחה ( שאין בעיית תריסיות אנמיה ושאר הבעיות האחרות והקצב הוא סינוס ) אז מה ההבדל בעצם ? הרי פה זה תגובה פיזולוגית תקינה במאמץ ובמנוחה שאין שום בעיה אחרת והכול סינוס ותקין יש הבדל בין דופק כזה וכזה?

אם הדופק במנוחה מהיר ואם אכן הכל הכל תקין יש מצב שנקרא INAPROPRIATE SINUS TACHYCARDIA שהסינוס "חולה " והטיפול בדופק הוא כדור ממשפחת חוסמי ביתא כמו דרלין או קרדילוק או נורמיטן. ,אם נשללו כל הסיבות לדופק מהיר

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים