אקו לב במאמץ - אשמח לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/01/2019 | 18:33 | מאת: אבי

שלום רב בן 41 מעשן בעל הסטוריה משפחתית של מחלות לב ( אבא אוטם בגיל 51 וסבא מעקפים בגיל 63 ) ומטופל תרופתית לפרפור פרוזדורים ( אמיודקור ודילול דם ). בשנים האחרונות עושה אחת לשנתיים בדיקת אקו במאמץ לוודא שהכל תקין .אשמח לחוות דעתך על הבדיקה מלפני יומיים : דופק במנוחה : 90 ( התרגשתי...) דופק במאמץ : 155 - 86% מדופק מטרה משך המאמץ : 8:00 ל.ד במנוחה 120/80 ל.ד במאמץ 180/80 סיבת הפסקת המאמץ : עייפות חדר שמאל תקין בגודלו דפנותיו תקינים בעוביים תפקוד מסתמים כמתואר ef-60% במאמץ היפרקנזציה של כל הסגמנטים ללא עדות לאיסכמיה במאמץ שבוצע האם המבחן תקין ? האם בהנחה שאני עושה את המבחן אחת לשנתיים וכמו כן עורך בדיקות דם אחת לשנה (הכל תמיד בנורמה למעט סוכר גבולי ) אפשר לדעת שמצב הלב תקין ? יש בדיקות נוספות שלדעתך כדאי לעשות ? תודה מראש

האקו במאמץ אכן תקין. תפקוד הלב תקין. יש לעקב לאור הטיפול באמיודקור אחרי תפקוד בלוטת התריס תפקודי ריאה תפקודי כבד ובדיקת עיניים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים