פרפור פרוזדורים ולחץ גם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/01/2019 | 14:20 | מאת: אסתר

שלום רב, אמי בת 75 סובלת מפרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה . היא מטופלת בטרייטיס פעמיים ביום, טמבוקור פעמיים ביום, רבע כגור נורמיטן ועד לפני שבועיים באספירין. הקרדיולוג ייעץ לה להחליף לכדור אליקייוס 5 מג פעמיים ביום, במקום באספירין וזה מה שעשתה לפני שבועיים. בשבוע וחצי האחרונים אמי מתעוררת באמצע הלילה עם דופק גבוה ולחץ דם גבוה. לא ידוע ממה זה או מהכדור החדש האליקוויס? אולי מזג אוער הקר? (גרים בירושלים) או מתח? באופן כללי זה קורה לה פעם פעמים בשנה בחורף. הפעם זה מגיע כמעט כל לילה. היא מתעוררת עם התופעות הללו. מה חוות דעתך? זה משהו רגיל? האם זה תופעות של האליקוויס? ומה בד״כ לוקחים ועושים כשפתאום הדופק מהיר ולחץ דם עולה? תודה מראש

זה לא קשור לאליקוויס קרוב לודאי. יכול להיות קשור לכל מה שמנית ,מה שברור שהטיפול כרגע שהיא מקבלת איננו מספיק והיא צריכה להיבדק ע"י קרדיולוג לאיזון יותר טוב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים