מיפוי לב וסיטי לב - חסימת עורק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/01/2019 | 10:23 | מאת: אריק

שלום, רציתי להבין מה ההבל בין בדיקת מיפוי לב לCT לב לטובת איתור מחלה כלילית. אשמח להתייחסותך לחסרונות (גם קרינה) ויתרונות של כל בדיקה. תודה

ct או צינתור וירטואלי מדגים את עורקי הלב במישרין.במידה והבדיקה תקינה הרגישות של הבדיקה כמעט 100% . הבדיקה כרוחה בקרינת רנטגן לא קטנה ובהזרקת חומר ניגוד. מיפוי היא בדיקה פונקציונלית עם הזרקה של חומר רדיו אקטיבי בכמות קטנה ,היא לא מדגימה את עורקי הלב, אלא מראה אם יש בעיה בזרימת הדם לשריר הלב במאמץ ועל פי זה ניתן להעריך אם יש סתימה בעורק. כמות הקרינה מאד קטנה הרבה פחות מ CT אבל רגישות הבדיקה קטנה יותר מ CT - סביב 85%

13/01/2019 | 17:40 | מאת: אריק

שלום, מה הבדיקה המומלצת לאיתור חסימות בעורקים? בסופו של יום שתי הבדיקות מגיעות לאותה התוצאה.נכון?

אין בדיקה אחת מומלצת . הסברתי מה ההבדל בין הבדיקות. כל מקרה צריך להשקל לגופו, לכל בדיקה יתרונות וחסרונות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים