קולכיצין ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/01/2019 | 16:39 | מאת: רקפת

אני נוטלת קולכיצין מזה 4 חודשים לטיפול בפריקרדיטיס. מאז שהתחלתי עם התרופה התחלתי לסבול מבחילות וסחרחורות ולעיתים כאבי בטן אבל לסירוגין. בשבועיים האחרונים המצב החמיר. יש לי כאבים ברום הבטן, מתחת לחזה ובבטן התחתונה, בעיקר בישיבה או שכיבה. הרופא אמר לי להפסיק את התרןפה לשבוע ולראות מה קורה.. אני בהפסקה כבר5 ימים והשיפור קל ביותר. אני אמורה לחזןר ליטול אותה ביום א וממש חוששת לעשןת זאת. האם ייתכן שהתרופה עשתה לי נזק גסטרולוגי? הרופא טוען שאם הפסקתי לקחת ןזה לא עבר לחלוטין, אז אין קשר לתרופה . האמנם???

לקולכיצין אכן תופעות לואי במערכת העיכול אבל כנראה לא נגרם נזק בטח לא בלתי הפיך. מה המינון שקבלת? צריך לנסות לחזור למינון המקסימלי הנסבל לרב כדור ביום

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים