דילוגי פעימה במהלך ריצה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/12/2018 | 23:16 | מאת: רחלי

ערב טוב לפני יומיים יצאתי להליכה וריצה משולבות. זהו אימון שאני מבצעת בחודשים האחרונים, מעלה מינוני ריצה ומשפרת הישגים. באימון לפני יומיים, במקטע הריצה האחרון הרגשתי פעימה חזקה מאוד בלב, הפסקתי לרוץ אך המשכתי ללכת - ומייד לאחר מכן העניין חזר עוד פעמיים. הרגשתי סחרחורת, זיעה קרה וצורך עז להתפנות. מאז אני חוששת לחזור לרוץ. מעט רקע כללי: בת 35, בריאה, משקל תקין, דליפה קלה מאובחנת. בעבר ביצעתי הולטר וגם ניטור חודשי שאיתר פעימה כפולה/ מאוחרת דומה למה שחוויתי בריצה. המלצת הרופא הייתה להמשיך כרגיל, לא ליטול כדור ושמדובר בתופעה לא מסוכנת כלל ושהוא אף מתקשה לקרוא לה הפרעת קצב. מעט רקע פרטני: ביום האימון ישנתי מעט מאוד, אכלתי מעט מאוד, לא הצלחתי להתפנות במהלך היום. בריצה הרגשתי שאני מתאמצת מעל ליכולותיי (על אף שלרוב כך אני עושה). אני לא מבינה מה הייתה התופעה, האם היא מסוכנת, האם הריצה גרמה לכך וכיו״ב, ובעיקר האם יש דרך למנוע מתופעה כזו להישנות. תודה מראש! רחלי

נראה לי שאני צריך להצטרף למה שכבר נאמר לך בעבר - בלב בריא פעימה מוקדמת איננה בעיתית וגם לא מסוכנת. מצב פיזיולוגי נתון במאמץ יכול לגרום להופעה של פעימות מוקדמות למרות שלרב מי שסובל מהן במנוחה מרגיש טוב יותר במאמץ. לסיכום - לא מסוכן תחזרי לרוץ

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים