תוצאות אקו לב במאמץ - בירור תוצאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/12/2018 | 17:30 | מאת: מירה

שלום רב, האם תוכל להסביר את המשמעות של התוצאות: גל A>E בעקומת מילוי חדר דמאל כביטוי להרפייה לקויה של החדר השמאלי דפנות בעובי תקין דליפה מיטרלית קלהֿ דליפה טיקוספידלית מזערית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה TR הוא 22 + RAP תוצאות כתובות: ללא תסמינים במהלך הבדיקה קצב סינוס שיפור גלובלי ואיזרי בתפוד החדר השמאלי במאמץ טוב ובדופק המטרה ללא עדות לאיסכמיה בתודה מראש

בדיקה סה"כ תקינה הפרעה קלה בהרפיה במנוחה היא ממצא תלוי גיל ( ולא כתבת מה גילך ) שיפור בהתכווצות חדר שמאל במאמץ שולל קיום אסכמיה וזו כנראה היתה סיבת הבדיקה בקיצור - הכל טוב

07/12/2018 | 08:31 | מאת: דני

תודה על התשובה, גילי 35, אם ממצאים הנ״ל יש סכנה בפעילות גופנית או באיזהשהו סוג ספורט?

אין חשש . הכל טוב.

07/12/2018 | 15:01 | מאת: מירה

תודה רבה אני בת 59. עדיין נחשב לתקין?

עדיין נחשב לתקין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים