דופק מהיר במנוחה ............

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/11/2018 | 22:07 | מאת: משה

שלום דוקטור אני בן 31 מזה כחודש אני מרגיש מן כבדות בלב לא חודש רצוף אלא הולך ובא, היום הייתי אצל רופא משפחה שעשה לי בדיקות רגילות לחץ דם תקין דופק במנוחה היה גבוה 90,שזה נדיר הדופק הזה שנמדד לי אני לרוב על דופק 70... עשיתי אקג שהרופא משפחה בדק והוא היה תקין. לטענת הרופא משפחה זה יכול ליהות סטרס לחץ הוא הביא לי ויטמנים, שאלתי אליך דוקטור דופק 90 במנוחה לא יכול לעשות בעיות ? ומדוע זה קורה ? אציין שבשנים האחרונות אני עושה המון פעילות גופנית, עושה תקופה מפסיק וממשיך אחרי תקופה, תודה מראש על התשובה

דופק 90 במנוחה אכן נחשב לדופק גבוה מהרגיל אך עדיין יכול להיות משני לדברים פיזיולוגיים כמו סטרס, חום, אנמיה ועוד. נזק ללב זה לא עושה אלא אם הדופק נשאר גבוה ברציפות תקופה מאד ממושכת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים