פער לא מובן בין התוצאות לבין דברי הקרדיולוג - ???

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/11/2018 | 11:46 | מאת: דני

פער לא מובן בין התוצאות לדברי הקרדיולוג על פיהן. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ואפילו שכושרי משתפר, בעוד שכתוב כל כך הרבה לא בסדר. מה מצבי??? בן 73, בריא, ללא תרופות, פעיל גופנית ומנטלית. * אקו-דופלר: אאורטה עולה 32,פרוזדור שמאלי D-2 33, קוטר חדר שמאלי בסיסטולה 24, קוטר שמאלי בדיאסטולה 38, עובי מחיצה בין חדרית 11, עובי דופן אחורית 9. תפקוד סיסטולי כללי ואזורי של חדר שמאל תקין ותקין, LVWMI 22/22, מקטע פליטה חדר שמאל 55-64, תפקוד כולל חדר שמאל תקין, חדר ימין תפקוד תקין, סיכום: תפקוד תקין של חדרי הלב. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה אאורטלית קלה. לחץ ריאתי עד 32 ממ כספית. אאוסטכיאן וולב. * ארגומטריה: במנוחה: קצב לב 72, לחץ דם 130/80, דופק מקסימלי מצופה 148. במהלך המבחן BRUCE: 8 דקות שלב 3. קצב לב 138. לחץ דם בשיא 180/80. % מהדופק המקסימלי 93.2. הפרעות קצב במאמץ / התאוששות - נצפו. ללא צניחת ST. אקג להתחלתי תוך דקה. המלצה לפעילות גופנית. סיכום: הדופק שהושג 138, % מהמקסימלי 93.2, הבדיקה ארכה 8 דקות. פעימה חדרית מוקדמת. ללא שינוי אקג. תודה.

מצבך טוב, איפהבדיוק ראית הרבה " לא בסדר" ? גם האקו טוב וכך גם הארגומטריה.

08/11/2018 | 13:37 | מאת: דני

ד"ר, תודה. הקביעות הבאות הן שמטרידות אותי. באקו: "אי ספיקה מיטרלית קלה". "אי ספיקה אאורטלית קלה". אאוסטכיאן וולב". בארגומטריה: ""הפרעות קצב נצפו". "פעימה חדרית מוקדמת".

אי ספיקה קלה של שני המסתמים לא צריכה להטרידך, זה ממצא אקו קרדיוגרפי שכיח ואין לו משמעות. אאוסטכיאן וולב זה שם של מסתם בלב שלרב לא רואים אותו באקו ולכן צויין שכנראה כן נצפה אבל אין בזה פתולוגיה. לפעימה מוקדמת בלב בריא ועם ארגומטריה תקינה - גם כן אין שום משמעות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים