דופק לא סדיר בהריון ואחרי לידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/10/2018 | 18:01 | מאת: הריון

שלום רב, ילדתי לפני שלושה שבועות במהלך ההריון סבלתי מטכיקרדיה דופק 112 במנוחה, לפעמים הגיע גם ל120-130 ובלידה אפילו הגיע ל 170 טופלתי בכדורים להורדת דופק רק בלידה עצמה, אקג במהלך ההריון היה תקין. מאז הלידה החל לחץ דם גבוה למשך שבוע שהתייצב קצת, והדופק  הסתדר אבל נהיה נמוך מידי! פתאום הוא נע בין 60-70 ואפילו במדידות לפעמים יורד 56-59 אני פוחדת שזה לא תקין ובגלל כל ההריון והדופק שהיה מהיר נהייתה בעיה בלב שגורמת לקצב לב איטי מידי. האם יש סיבה לדאוג? להתחיל לעשות שוב בדיקות?

27/10/2018 | 21:07 | מאת: הריון

היום בבוקר הדופק אפילו ירד ל53 אבל לאחר שעמדתי הוא עלה. מאז הלידה אני גם עייפה כל היום האם יש סיבה לדאוג? לחוצה מאוד...

אינני רואה מקום לדאגה, השינויים שתארת בדופק הינם פיזיולוגיים ובטח שלא גרמו נזק ללב. אם הדופק נשאר מאד נמוך בסביבוןת 50-60 כדאי בכל זאת שתבדקי ע"י קרדיולוג שיעריך אם יש מקום לבדיקות כמו אקו דופלר והולטר דופק.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים