קצב לב משתנה מדי פעם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/10/2018 | 10:42 | מאת: שי

שלום דוקטור יש לי שאלה קצת עמוקה ואשמח לדעת את דעתך אני בחור צעיר בן 27 בריא עכשיו לפעמים אני מעשן לפעמים שותה ולפעמים מתרגש כמו הרבה אנשים אני מודד המון פעמים דופק ולפעמים הדופק משתנה אם אני רגוע הדופק בדרך כלל בסביבות ה70 אם אני שותה או מעשן או לפעמים ללא סיבה מיוחד קצב הלב משתנה עולה ל90 100 לפעמים יותר עכשיו מדדתי להמון אנשים דופק ואני רואה שלהרבה אנשים הדופק משתנה המון פעמים השאלה שלי היא האם שהדופק משתנה כתוצאה מהתרגשות או כל סיבה אחרת האם באיזה שהוא מקום זה מזיק ללב אני יודע שאם בדיקות תקינות בדרך כלל לא מייחסים לזה חשיבות גדולה אך אני מדבר על תמונה רחבה יותר ולא על סיכון מיידי האם כל פעם שדופק עולה עקב סיבה אפילו אם זה לכמה דקות האם זה מזיק האם יכול לגרום נזק מיידי האם יכול לגרום נזק ארוך טווח ? האם אדם בריא יכול להבטיח לעצמו שלא יקבל דום לב לעולם כתוצאה מהעליות שנגרמותמהמוןסיבות(קופאין,סיגריות,ספורט,התרגשות) אשמח לתשובה מנומקת כי אני ממש מתעניין בנושא תודה מראש

כל מה שציינת אכן יכל לגרום לשינויים בדופק,כל השינויים הם פיזיולוגיים,לא מסוכנים ולא גורמים להתקף לב או דום לב. מדידות מיותרות של הדופק לך ולאחרים כן יכולים לגרום נזק... !

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים