אקו לב - אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/10/2018 | 22:41 | מאת: איל

לאבי בן 68 קיימת אי ספיקת לב לאחרונה ביצע אקו לב על מנת לבדוק תפקוד חדר שמאלי. 2 דברים משמעותיים לא ברורים לי 1. לגבי התמט נשימתי משמעותי בנבוב 2. שאין עדות לפעילות מכנית בעליה השמאלית. אם כך איך הדם זורם חזרה לגוף?? אשמח להסבר .

24/10/2018 | 08:32 | מאת: איל

מנסה לצרף שוב את קובץ הבדיקת האקו לב. השאלה היא מה משמעות וריד נבוב תחתון עם תמט נשימתי משמעותי (לחץ ריאתי תקין ) ומה המשמעות של חוסר פעילות מכנית של העליה השמאלית תודה

לא ראיתי את תשובת האקו אבל ברמת העיקרון הוריד הנבוב התחתון מבטא את הלחץ בפרוזדור ימין ,כשהוא מורחב או כשהוא לא משתנה בנשימה זה יכול להעיד על לחץ מוגבר. באשר לפעילות של העליה השמאלית - צריך לראות מה בדיוק נכתב בדו"ח הבדיקה,אין מצב שהעליה לא מתפקדת .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים