חדר שמאל מורחב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/10/2018 | 22:42 | מאת: אורי

שלום רב, שנתיים אחרי החלפת מסתם מיטרלי למכני, אין דליפה אבל עדיין הפרוזדור השמאלי מורחב וגם קצת חדר שמאל 57/38 , פרוזדור שמאל 46/23, התכווצות תקינה, EF 60%, הכל תקין ועדיין הלב לא חוזר למימדים נורמלים, יש לציין שהחדר ירד קצת אחרי הניתוח אבל לא יותר מידי. הקרדיולוג אומר שכנראה ככה זה מבנה הלב שלי ואין לו תשובה חד משמעית לגבי זה כי לפי האקו הכל תקין. רציתי לשאול בבקשה מה דעתך והאם זה לא מסוכן לחיות עם רוחב דיאסטולי של 57 מ"מ? יש לציין שאני עושה ספורט בעצימות גבוהה 3 פעמים בשבוע האם זה קשור?

לא תמיד ממדי חדר שמאל חוזרים לנורמה אחרי MVR הרבה תלוי מה היה מצב החדר לפני הניתוח . ניתן לחיות בהחלט עם חדר של 57 מ"מ, תלוי מה התפקוד שלו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים