פענוח תוצאות מיפוי לב בשיטת טליום ספקט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/10/2018 | 12:26 | מאת: גידי

שלום רב, אני בן 56 עם שני סטנטים. בעקבות תלונה על כאבי לסת במאמץ, ביצעתי מיפוי לב טליום ספקט. תוצאות: אנפריורי - פגם מילוי קטן - הפיך אנפרואפיקלי - פגם מילוי בינוני - הפיך חלקי פוסטרובזלי - פגם מילוי קטן - הפיך סיכום: איסכמיה קלה בפיזור RCA עם צלקת בדופן האינפרואפיקלית (יתכן בפיזור של LAD המקיף את החוד). הפרפורזיה שלאר הדפנות תקינה. מה זה אומר? אני חי אורח חיים בריא ופעיל (משחק כדורסל ורוכב אופניים) - לעצור? להבהל? התור שלי לקרדיולוג הוא בעוד שבועיים וחצי ואני מעט חרד...

המיפוי לא תקין ומצביע על קיומה של אסכמיה בכמות לא גדולה , צריך יעוץ של קרדיולוג ויכל לחכות את השבועיים הבאים .עד הביקורת לא הייתי משחק כדורסל או רוכב על אופניים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים