קוצר נשימה במעבר לשכיבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/10/2018 | 22:53 | מאת: צביקה

שלום, צונטרתי בכרמל לפני כ 4 שנים, שני צינטורים בהפרש של 3 שבועות, כל צינטור 2 סטנדים, לאחר מספר חודשים התחלתי להתלונן על קוצר נשימה בזמן שאני נשכב ,וזה למשך 2-3 דקות, וזה נרגע, הלכתי לברור לפרופ מומחה לראות , נעשו לי כל הבדיקות, ונשללה בעיית ראות, עברתי קרדיולוג שעשה לי את הצינטור, נעשה לי בירור מקיף, ולא קיבלתי תשובה מוחלטת, השבוע נסעתי לטיול בחברת קרדיולוג,והפנתי את הבעייה שלי בפניו עם הנתונים של אקו, וקיבלתי תשובה שאין לי מושג מהיא היא אומרת ,והנה תשובתו " באקו לב יש לך התעבות קלה פלוס של המחיצה הבין חדרי. דהיינו הפרטרופייה של חדר שמאל אשר אמורה לגרום לאי ספיקת לב דיאסטולית. צריך להעריך את חומרת האי ספיקה הזו בעיקר כשבאקו לב מצויין הגדלה של עלייה שמאלי ?!!!! אולי ביטוי ללחץ גבוהה משמעותית בחדר שמאל מה שיכול לגרום לתלונות שלך". האם אפשר לקבל הסבר פשוט האם אפשר לדעת מתוך הכתוב מה הגורם לבעיית קוצר הנשימה במצב מעבר לשכיבה, תודה מראש

הסבר פשוט - ללב שתי פונקציות : סיסטולית שזה התכווצות הלב,דיאסטולית שזו הרפיית הלב מה שתארת בבדיקת האקו זה שישנם רמזים להפרעה דיאסטולית ( שריר מעובה, הרחבה של עליה שמאלית אך חסרים עוד פרמטרים ( יחס E/e ) ... אם אכן ישנה הפרעה בהרפיית הלב עולה הלחץ בחדר ימין זה משליך אחורה לריאות יכול להיגרם קוצר נשימה פשוט לא ?

07/10/2018 | 08:43 | מאת: צביקה

תודה על התשובה, האם זה אומר תחייה עם המצב ,עין מה לעשות, והאם צריך להיזהר ביום יום עם הבעייה הזו

להיזהר אין מה להיזהר, ניתן לחיות עם המצב כמו שהוא עכשיו,יש מצבים שתרופה להוצאת נוזלים כמו פוסיד יכולה להקל על קוצר הנשימה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים