בקשה להסבר תוצאת בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/09/2018 | 10:59 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 39 בעברי רקע של הפרעות קצב ריבוי VPB's ואבלציה בעקבותיה נוצר RBBB כיום ללא הפרעות (לאחר הפסקת עישון מעל 3 שנים) בבדיקת אקו לב תקופתית שביצעתי לפני כשבועיים תפקוד מבנה כללי הכל תקין למעט חדר שמאל רשום כדלקמן: תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55% אקינזיה אינפרו ספטלית אחורית תנועתיות אסינכרונית של הסמפטום משני ל RBBB. אשמח להסבר לממצא כמו כן אני סובלת לאחרונה מתחושת קוצר נשימה קל, האם יש קשר לממצא הכתוב מעלה? תודה מראש

התפקוד הגלובלי של חדר שמאל שמור אבל ישנה הפרעת התכווצות אזורית - לא נראה לי שקוצר הנשימה יכול להיות מוסבר בממצאים הנ"ל , השאלה מה סיבת ההפרעה האזורית, האם יש קשר לאבלציה שעברת או האם קיימת סיבה אחרת ( פחות סביר )

27/09/2018 | 15:51 | מאת: ליאת

תודה רבה על המענה. על ה RBBB ידעתי אבל האקינזיה אינפרו ספטלית זה ממצא חדש באקו.. האם זה חמור/מסוכן? מהן עלולות להיות ההשלכות לבעיה שכזו? והאם ניתן לשפר /לטפל בזה?

האמת לא נשמע לי חמור וגם לא מסוכן. זה ממצא שמחייב ברור ( לא אפרט אותו כאן ) ע"י קרדיולוג ,אבל באמת לא צריך להילחץ.

30/09/2018 | 17:30 | מאת: ליאת

מאוד מודה על המשוב החוזר. אגש כמובן להמשך בירור. חג שמח

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים