מחיצה בין-חדרית -אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/09/2018 | 23:02 | מאת: אילנית

שלום רב, המשך - אני בת 81 בריאה . המחיצה הבין חדרית , באקו לב לפני שנה, היתה 11 מ"מ וכעת 14. ענית לי שכנראה זה בגלל לחץ דם, אני לוקחת כבר שנים כדורים (אוסמואדלט 30 ונורמיטן 25 ) ועדיין קורה לא פעם שיש לי לחץדם 150 על 70. 1. האם עובי מחיצה 14 מ"מ הוא מסוכן? 2. המחיצה יכולה לחזור להיות יותר דקה? 3. מה קורה אם היא תהיה יותר עבה ? יידרש טיפול? או אפשר למנוע התעבות נוספת? תודה מראש על תשובתך.

התעבות המחיצה נובע מלחץ הדם הגבוה, התהליך איננו הפיך אבל איזון יותר טוב של לחץ הדם יכול להשאיר את המצב כפי שהוא עכשיו. פעם חשבו שלב מעובה זה דבר טוב, היום אנחנו יודעים שלאורך שנים עיבוי של שריר הלב יכול לגרום גם ל"דברים לא טובים" כמו צריכת חמצן יותר גדולה, הפרעה בהרפיית השריר ועוד. טפלי בלחץ הדם שיהיה יותר מאוזן והכל יהיה בסדר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים