אקו במאמץ עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/09/2018 | 18:12 | מאת: ציפי

בת 62. תשובת אקו במאמץ: בוצעה ארגומטריה לפי פרוטוקול ברוס. הגעה מהירה לדופק המטרה. לא היתה תעוקת חזה ולא נצפו שינויים איסכמים באקג. בשיא המאמץ - לא הודגם שיפור גלובלי כמצופה, בלט יותר באזור החוד. ללא הקטנה משמעותית בחלל החדר השמאלי כמצופה. המימצאים גבוליים אך מחשידים לאיסכמיה. אודה מאוד על סיוע מה זה אומר ומה נדרש לעשות. תודה מראש

במאמץ אזור שמתככוץ תקין במנוחה צריך להתכווץ טוב יותר במאמץ. אצלך באזור חוד הלב נראה אזור שלא השתפר במאמץ. הסיבה לכך יכולה להיות "אסכמיה" - ירידה באספקת הדם לאותו איזור. עליך לחזור עם הממצאים למי שהפנה אותך לבדיקה.

04/09/2018 | 14:41 | מאת: ציפי

דר' יקר, תודה על תשובתך המהירה. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

קשה עד בלתי אפשרי ליעץ לך מה לעשות מבלי להכיר את המקרה לגופו,להבין למה נשלחת לבדיקה,מה היו התלונות,ורק אז להחליט. כדאי שתראי קרדיולוג עם הממצאים. שנה טובה.

06/09/2018 | 07:54 | מאת: ציפי

תודה רבה. שנה מצויינת

29/09/2018 | 15:33 | מאת: ציפי

נשלחתי למיפוי לב במאמץ. הסיכום: הודגמה פרופוזיה תקינה לדפנות חדר שמאל במאמץ ודופק מירביים לגילה. ללא עדות לאוטם. ללא עדות לאיסכמיה. האם ניתן להירגע? ניתן לראות בתשובה תום בירור? בברכה, ציפי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים