דופק פתאומי מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/08/2018 | 11:06 | מאת: אני

שלום דוקטור, בעלי בן 28, בריא בד"כ, עושה ספורט (לא תחרותי) באופן שגרתי. אחת לכמה חודשים הוא חווה דופק גבוה במנוחה, ללא כל מאמץ לפני כן, שמתחיל באופן פתאומי ונגמר באופן פתאומי. האפיזודה האחרונה ארכה כדקה- 2 דקות לכל היותר. קצב הלב היה גבוה אבל כנראה לא יותר מ150 פעימות לדקה. האירוע לווה בעקצוצים ביד שמאל בחלקה האחורי העליון אבל לא בתחושת עילפון, לחץ בחזה או קושי לנשום. זה כבר הפעם ה5 או ה6 שזה קורה. הוא עבר אקג רגיל, אקג במאמץ והיה עם הולטר ל24 שעות. לא נמצאו דברים חריגים (וגם הוא לא חווה אפיזודה כזו במהלך ה24 שעות האלו). הרופא אמר שאולי זה על רקע אורתופדי, אבל זה ממשיך לקרות בהפרשי זמן ארוכים בין אירוע לאירוע (חודשיים-שלושה). יש בדיקות נוספות שניתן לשקול? תודה רבה

בהחלט. יש לנסות ולתעד את הפרעת הקצב בזמן שהיא מתרחשת. אם ביום שהיה מחובר להולטר לא הרגיש את הדופק המהיר - כמובן שההולטר יצא תקין. איך תופסים? זה לא תמיד קל.עליו להיוועץ עם קרדיולוג שיסביר לו אלו אופציות קימות לנסות לתעד את הפרעת הקצב בזמן שמתרחשת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים